Akkerbouw

Nieuws 204 x bekeken

DBV: ’Suikerregulering nog tot minstens 2020 handhaven’

Berlijn – Het Bauernverband (DBV) eist voortzetting van de Europese suikermarktregulering tot minstens 2020.

Berlijn – Het Bauernverband (DBV) eist voortzetting van de Europese suikermarktregulering tot minstens 2020.

De akkerbouwers hebben die tijd nodig om samen met de suikerfabrikanten de concurrentiepositie van de bietenteelt ten opzichte van tarwe en koolzaad verder te verbeteren, zo meent de Duitse boerenfederatie.

Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos wil al per 1 oktober 2015 van de regulering af, maar dat is echt te vroeg vindt DBV. ”Door progressie bij vooral de suikeropbrengst kan de biet de concurrentie straks beter aan”, zegt DBV-topman Gerd Sonnleitner.

Of registreer je om te kunnen reageren.