Akkerbouw

Nieuws

Britse voedingssector wil af van suikerregeling

Londen – De Britse voedingsmiddelenindustrie wil dat de suikerregeling in 2015 wordt beëindigd. Ook wil de sector dat de importheffing op suiker wordt opgeheven.

Landbouwcommissaris Dacian Ciolos wil de suikerregeling niet verlengen na september 2015. Dan houden de minimumbietenprijs en de referentieprijs voor suiker op te bestaan. De suikerproducenten pleiten voor verlenging van de regeling.
Maar de UK & Ireland Sap User Group (UKISUG), de Britse brancheorganisatie van producenten van frisdranken, gebak, ijs en snoep, wil af van de regeling die de productie van suiker en isoglucose regelt. Ook wil de organisatie dat de importheffing op suiker vóór 2015 wordt afgeschaft. Dat zorgt er voor dat een importstroom vanuit derde landen op gang komt, zodat de verwerkers over voldoende suiker kunnen beschikken.
Volgens UKISUG is de concurrentie erg groot op de afzetmarkten voor frisdranken, gebak, ijs en snoep. De producenten moeten daarom over voldoende suiker kunnen beschikken. De huidige regeling van quota en importheffingen beperkt de beschikbaarheid van suiker, stelt de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.