Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Bintje in Duitsland aardappel van het jaar

Neurenberg - Bintje is in Duitsland tot de aardappel van het jaar 2012 verkozen. Het aloude ras blijkt dit jaar de favoriet van de jury, onder meer vanwege zijn crèmige en milde smaak en de verdiensten voor de fritesindustrie.

De acht personen sterke jury is samengesteld uit afgevaardigden van een reeks verschillende milieu-, consumenten- en telersorganisaties onder aanvoering van  de biologische vereniging Bioland en de Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL).
Bintje is van Nederlandse oorsprong, maar bereikte al ruim honderd jaar geleden Europa-wijd populariteit. Eerder kregen onder meer de rassen Linda (2007) en Orla (vorig jaar) de onderscheiding.  Het was de zesde keer dat de titel werd toegekend.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.