Akkerbouw

Nieuws

Bergkamp spreekt op ledenvergadering CZAV

Goes - Coöperatie CZAV uit Wemeldinge hield vrijdagavond de jaarlijkse ledenvergadering in de Zeelandhallen in Goes. Tijdens de vergadering sprak Renée Bergkamp.

Zij volgde op 1 januari Theo Meijer op als voorzitter van de productschappen HPA, Akkerbouw, Diervoeder en Wijn.

Bergkamp sprak onder meer over de kansen en bedreigingen van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid. Ook stelde zij dat inkoop- en kennisorganisatie Cropsolutions, waarin agrarische bedrijven samenwerken, en de Jongerenraad een zeer noodzakelijke rol hebben bij CZAV. Over winkelformule Agrimarkt, onderdeel van CZAV, zei zij dat regionaal geteelde producten de vraag naar kwaliteit doen toenemen.

Bij de entree was de nieuwe tankwagen van tankstationketen Agrisneltank te zien.

CZAV, vooral actief in Zuidwest-Nederland, boekte in 2011 een financieel resultaat van 5,4 miljoen euro, wat 40 procent meer is dan een jaar eerder. Bij de coöperatie zijn ruim 3000 agrarisch ondernemers in de akkerbouw, bloembollenteelt, veehouderij en fruitteelt aangesloten

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.