Akkerbouw

Nieuws 333 x bekeken

Bayer CropScience en Texaanse universiteit samen in tarweveredeling

Monheim – Bayer CropScience en Texas Agrilife Research gaan de komende jaren samen nieuwe tarwerassen ontwikkelen en op de markt brengen. Droogteresistentie staat in het onderzoek centraal. De ondernemingen hebben geen financiële details bekendgemaakt.

Texas Agrilife Research is een commerciële spin-off van Texas A&M University. Texas kent het vierde grootste tarweareaal van de VS. Texaanse boeren zaaiden in de laatste zeven jaar gemiddeld jaarlijks 2,3 miljoen hectare wintertarwe in.
Volgens Mathias Kremer, hoofd van de BioScience-divisie van Bayer, is de tarweproductiviteit de laatste jaren minder snel toegenomen dan de productiviteit van andere gewassen zoals mais. Volgens Kremer zullen in het programma zowel klassieke veredelingstechnieken worden gebruikt als biotechnologie.

Of registreer je om te kunnen reageren.