Akkerbouw

Nieuws 332 x bekeken

Anog wint prijsvraag van Vogelbescherming

Zeist – Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen (Anog) heeft de prijsvraag ’Agrarisch Natuurbeheer’ van Vogelbescherming Nederland gewonnen. Het project voor de bescherming van de grauwe gors was goed voor een wisseltrofee en 15.000 euro.

De agrarische natuurvereniging Water, Land en Dijken won met het project ’Kuikenoverleving kievit in maïsland’ een aanmoedigingsprijs van 8.500 euro. Agrarische natuurvereniging Wierde & Dijk ontving met het project ’Een pluim voor riet’ een ondersteuningsprijs van 6.500 euro. De prijzen zijn gisteren uitgereikt tijdens de tweede landelijke dag voor agrarische natuurverenigingen   in Nijkerk.
Vogelbescherming Nederland wil met de prijs agrarische natuurverenigingen ondersteunen bij de bescherming van vogels op het boerenland. Vijftien verenigingen dienden een projectvoorstel in. Anog gaat zich inzetten voor de grauwe gors. Deze typische boerenlandvogel dreigt in Nederland uit te sterven. Hij kwam in Groningen voor, maar verdween door intensivering van de akkerbouw en door het opruimen van bosjes en struweel.

Of registreer je om te kunnen reageren.