Akkerbouw

Nieuws 1771 x bekeken

Uitvoer Nederlandse uien toegenomen

Zoetermeer - Het exportvolume van Nederlandse uien is de eerste tien maanden 6 procent toegenomen tot 757 miljoen kg. Dat meldt het Productschap Tuinbouw. De toename is vooral gevolg van een exporthausse in september en oktober. In september lag de uitvoer 42 procent hoger dan een jaar eerder en in oktober 12 procent.

De uitvoer naar Rusland daalde 73 procent terwijl ook een min wordt genoteerd bij Duitsland (-33 procent), Polen (-50 procent) en Spanje (-65 procent). De grootste buitenlandse afnemer van Nederlandse uien was Senegal, met 23 miljoen kg. Senegal kocht echter vooralsnog 17 procent minder dan in 2011.
Deze dalingen worden echter ruimschoots gecompenseerd door een veel grotere uitvoer naar afnemers in bijvoorbeeld Guinee, Ivoorkust, Kameroen, Mauritanië en Sierra Leone. In Latijns-Amerika kochten klanten in Brazilië, Nicaragua, Honduras en de Dominicaanse Republiek grotere volumes terwijl in Azië onder meer Singapore, de Filipijnen en Maleisië meer verse uien importeerden.

Of registreer je om te kunnen reageren.