Akkerbouw

Nieuws 2314 x bekeken

Suiker Unie bouwt in Vierverlaten tweede diksapsilo

Dinteloord - Suiker Unie bouwt in 2013 in de fabriek in Vierverlaten een tweede diksapsilo. In Dinteloord is dat dit jaar al gebeurd. Daardoor kan Suiker Unie meer bieten verwerken.

De eerste fase van de verwerking heeft een hogere capaciteit dan de raffinage. Als de raffinage op volle toeren draait moet Suiker Unie de capaciteit terugschroeven. Door het diksap op te slaan, kan ook de eerste fase op volle toeren draaien. Na de campagne wordt het diksap alsnog tot suiker verwerkt.

Verder plaatste Suiker Unie in Dinteloord een nieuwe voorkalker en filtratie. In Vierverlaten kwam een grotere broeitrog en snijdselband. De capaciteit is daardoor groter. Suiker Unie verwerkte dit seizoen voor het eerst op één dag meer dan 50.000 ton bieten.

Of registreer je om te kunnen reageren.