Akkerbouw

Nieuws

Oogst laatste suikerbieten verloopt erg moeizaam

Dinteloord - Begin deze week moest nog ongeveer één procent van het suikerbietenareaal ofwel zo’n 750 hectare gerooid worden.

Dat blijkt uit inventarisatie van de agrarische dienst van Suiker Unie. Het grootste deel van de nog te rooien hectares liggen langs de kust in west en noord Nederland. Meer naar het binnenland moet alleen in de Noordoostpolder nog 2 procent van de bieten gerooid worden. In de meeste gevallen zit het vast op draagkracht of rooibaarheid van de grond.  Suiker Unie gaat er van uit dat enkele honderden hectares bieten verloren gaan. Zolang er geen vorst van betekenis komt en de bietencampagne nog niet afgelopen is zijn er echter nog kansen om te rooien.

Met de start half september en de prognose dat half januari de campagne afgerond kan worden is half december de bietencampagne van Suiker Unie voor ongeveer driekwart verstreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.