Akkerbouw

Nieuws 537 x bekeken

Keuringsdienst NAK: erwiniaproef succesvol

Emmeloord - De proef waarin S-pootgoed door de NAK is getoetst op aanwezigheid van de erwinia-bacterie is volgens de keuringsdienst succesvol afgerond.

De resultaten zijn inmiddels naar de deelnemende telers gestuurd. Op de telersvergaderingen in januari presenteert de NAK de analyse van de resultaten. Deze analyse vormt de basis voor de discussie over maatregelen tegen erwinia.

Voor de proef is al het S-pootgoed dat op de markt komt op erwinia getoetst. De analyse is een nulmeting om de relatie tussen resultaten in de veldkeuring en een laboratoriumtoets vast te leggen. Afhankelijk van de resultaten wordt bekeken of het zinvol is om een verplichte erwinia-toets in te voeren. Deze toets kan worden gecombineerd met de verplichte ring- en bruinrottoets.

Of registreer je om te kunnen reageren.