Akkerbouw

Nieuws 561 x bekeken 5 reacties

ISO verwacht verdubbeling van vraag naar ethanol

Londen – De vraag naar ethanol verdubbelt in de wereld. In 2011 is 81 miljard liter ethanol verbruikt.

Dat stijgt naar 170 miljard in 2020. Landen met sterk groeiende economieën hebben steeds meer brandstof nodig voor transport. Bovendien blijft ruwe olie duur. En regeringen willen minder afhankelijk zijn van fossiele brandstof.

Daar staat tegenover dat ethanol uit voedingsgewassen ter discussie staat in de EU en de VS, schrijft de International Sugar Organisation (ISO) in een rapport over de ethanolmarkt. De groei van de vraag naar ethanol remt daarom af, verwacht de ISO. Bovendien groeit in Brazilië het aantal auto’s dat op ethanol kan rijden weinig meer. En de EU wil het gebruik van eerste generatie biobrandstoffen aan banden leggen.

Laatste reacties

 • ed12345

  Er zouden internationale wetten moeten komen dat b.v auto's niet meer als pakweg 1 op 10 zouden mogen gebruiken hier in noord amerika rijden ik zou haast zeggen de meeste niet beter als 1op 8 en de grote suv zijn er genoeg die met moeite de 1op 6 halen maar het staat natuurlijk wel goed 4wd en altijd op het asphalt rijden maar ook in NL heb in a'dam elke dag drie Range Rover achter elkaar geparkeert zien staan met die zelfde brandstof kun je negen VW golfjes rijden Maar we zijn met z'n allen te rijk om zuinig te doen

 • Bison

  Ik zie me hier op onze grindwegen al met zo'n VW dinkietoytje rijden,ik zal niet ver komen met dat koekblik...zeker niet in de winter met sneeuw en ijs 5-6 maanden per jaar.
  Geef mij maar een dikke 4x4 truck.

  Trouwens dat beetje ethanol is een druppel op een gloeiende plaat.
  Bio diesel ook.

 • denker123

  Inderdaad Bison dat beetje ethanol is een druppel op een gloeiende plaat,in de V.S.is dit jaar 42% van de mais nodig om maar 6% van alleen benzine te vervangen !!! Het ISO verwacht een verdubbeling van de vraag naar ethanol,er is geen vraag naar ethanol alles wordt verplicht bijgemengd.Er zijn hier wel vrijwillige E85 pompen maar die worden vrijwel niet gebruikt omdat met ethanol 30% minder km gereden worden tegenover benzine.

 • ed12345

  Bison ik woon in het zelfde land als jij en heb een wat jij noemt ook een dikke truck een 2500 dodge 4x4 met een cummins maar die loopt als de 4x4 niet ingeschakelt staat toch ong netjes 1op 8 a 1op9Die gebruik ik alleen wanneer nodig anders gebruik m'n diesel jeepje en volkswagen maakt ook de tiguan 4x4 die ook beter als een op 10 doet maar vooral de oudere 3/4 tonne 4x4 waren hopeloos wat het verbruik aangaat Denker 123 ethanol wordt niet alleen in benzine gebruikt maar ook voor ontelbare industrieele doeleinden

 • Bison

  Wel Ed mijn vrouw en ik hebben allebei een GMC 2500 4x4 met 6.5 td diesel,en deze motors zijn vrij zuinig met de brandstof.
  Wij kunnen natuurlijk ook een tweede kleinere car rijden maar dat betekent dat je 4 autos te onderhouden heb,en ik zit niet om werk te springen.
  Voor de prijs van die tweede auto(s) kan ik een hoop diesel verstoken in mijn truck en we gebruiken dyed diesel,..MAW die tweede auto betaald niet.
  Een ander ding is, die verrekte biodiesel is waardeloos in de winter,van mij mogen ze stoppen met die troep.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.