Akkerbouw

Nieuws 947 x bekeken

Franse bietenoogst verloopt moeilijk

Calais - De Franse suikerbietenoogst verloopt dit jaar onder moeilijke omstandigheden. Dat betekent dat half november 85 procent van het areaal binnen was terwijl dat een jaar geleden al 95 procent was. Bovendien ligt het tarrapeil op 12,5 procent, vijf procentpunten meer dan in 2011. Dat meldt de bond van bietentelers CGB.

"Hoe verder je naar het noorden van het land gaat, hoe moeilijker het wordt", stelt de bond. De CGB noemt daarnaast als 'ander markant feit van deze campagne' dat de bieten ook in de maand november zijn doorgegroeid. "De gewichtstoename en de toename van het suikergehalte zijn veel sterker dan normaal." Op grond daarvan hebben sommige fabrieken hun schattingen over de suikeropbrengst ook naar boven bijgesteld. Vanwege de moeilijke oogst en enkele storingen zal de campagne in veel gevallen ook langer duren dan de eerdere geschatte 98 dagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.