Akkerbouw

Nieuws 3061 x bekeken 2 reacties

'Duitse pachtprijzen te hoog voor aardappelteelt'

Berlijn - De Duitse aardappelteelt loopt volgend jaar waarschijnlijk verder terug. Dat voorspelt het Deutsche Kartoffelhandelsverband (DHKV).

Oorzaak zijn de hoge pachtprijzen. Het rendement in de aardappelteelt is daarvoor in vergelijking met andere teelten te laag, zegt DHKV. Afgelopen seizoen was het Duitse aardappelareaal geslonken naar 250.000 hectare, de kleinste oppervlakte voor dat gewas sinds 1990. De dalende trend betreft zowel de consumptie- als de fabrieks- en pootgoedteelt.

Behalve de te hoge pachtprijzen speelde dit jaar ook de afschaffing van de Europese premie voor fabrieksaardappelen een rol. "Dat heeft veel telers doen aarzelen, temeer daar van de kant van aardappelzetmeelindustrie lang geen offertes werden gedaan," aldus DHKV.

Laatste reacties

  • ikkethuis

    Over wat voor pachtprijzen praten we dan? Ik dacht dat de prijzen, en met name in oost duitsland toch wel een stuk lager waren als in nederland of belgie.

  • Mels

    Ja daar ben ik dan ook benieuwd naar kijken of we daar dan meer kunnen verdienen dan hier?????

Of registreer je om te kunnen reageren.