Akkerbouw

Nieuws 2029 x bekeken 4 reacties

Duitse hectareopbrengsten graanteelt drie keer hoger dan begin jaren '50

Bonn - De hectareopbrengsten in de Duitse graanteelt zijn de afgelopen 60 jaar minstens drie keer zo groot geworden. Dat signaleert landbouwmarktbureau AMI in een statistisch overzicht dat terug gaat naar 1950.

Afgelopen zomer belandde de gemiddelde opbrengst per hectare op 6,9 ton tegen slechts 2,3 ton zes ruim decennia eerder. Het gemiddelde van dit jaar blijft wel flink achter bij het record van 2005, toen 7,36 ton werd gehaald. De totale graanoogst van 45 miljoen blijft 6,1 miljoen ton achter bij het recordjaar dat 2005 was. In 1950 werd maar 10,3 miljoen graan geoogst.

Laatste reacties

 • agratax2

  Praten we hier over West Duitsland van voor de samenvoeging of is de oude DDR hierbij in gerekend zowel in 1950 en 2005? Vergelijken we het gemiddelde van 1950 in in West Duitsland en het gemiddelde van het huidige Duitsland dan gaat de vergelijking zeker mank.

 • w.verseput1

  De DDR is erbij inbegrepen!

 • agratax2

  Beste Wim dit verklaart de opbrengst stijging van ca. 5 % gemiddeld per jaar, daar waar wij maar op ca. 3,5 % stijging komen.

 • ed12345

  Vergeet niet dat west europa in 1950 net 5 jaar na de oorlog nog aan van alles gebrek had en dat was zeker in duitsland het geval Het waren de jaren van de amerikaanse Marchall hulp om zodoende west europa west duitsland inbegrepen weer op poten te zetten

Of registreer je om te kunnen reageren.