Akkerbouw

Nieuws 1153 x bekeken

Duitse aardappelmarkt houdt positieve stemming vast

Hannover - Op de Duitse consumptie-aardappelmarkt blijven de prijzen hoog met noteringen van 16 euro tot 18 euro per 100 kilo. Dat melden de Landbouwkamers en landbouwmarktbureau AMI.

Volgens de Landbouwkamer Nedersaksen is de conditie van de markt stabiel met een constante vraag waaraan probleemloos kan worden voldaan. De verkoopkant slaagt er kennelijk in het aanbod goed aan de afzetmogelijkheden aan te passen, meldt de Landbouwkamer. Die ziet voorlopig geen afzwakking van de positieve trend. Wel zijn op de fritesmarkt twijfels gerezen over de houdbaarheid van het niveau in de termijnhandel. Er is echter nog sprake van een flink prijsverschil tussen de frites- en consumptie-aardappelmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.