Akkerbouw

Nieuws 467 x bekeken

Duitse aardappelmarkt heeft importruimte voor 1,2 miljoen ton

Bonn - De Duitse markt importeert in het lopende jaar 2012/13 rond de 1,2 miljoen ton aardappels.

Dat denkt landbouwmarktbureau AMI. Het importcijfer is het verschil tussen de binnenlandse oogst (krap 10,6 miljoen ton) en de totale vraag. De vraag op de consumptieaardappelmarkt schat het bureau op 5 miljoen ton. Daarmee calculeert het ten opzichte van vorig jaar met een daling met krap 0,4 miljoen ton. Het geïmporteerde aandeel pakt flink groter uit in 2011/12, toen de binnenlandse oogst 11,8 miljoen ton opleverde.

Door de ook elders in Europa krappe bevoorradingssituatie voorziet het bureau de komende maanden mogelijkheden voor verdere prijsstijgingen. Momenteel noteert AMI voor Duitsland als geheel een gemiddelde telersprijs van 16,67 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.