Akkerbouw

Nieuws 6 reacties

China produceert meer mais dan rijst door vlees eten

Peking – Voor het eerst in de geschiedenis produceert China dit seizoen meer mais dan rijst. Volgens de US Grains Council komt dat doordat de welvaart stijgt. De Chinese middenklasse eet steeds meer vlees en daar is veevoer voor nodig in de vorm van mais.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat China dit seizoen 208 miljoen ton mais produceert. De rijstproductie komt op 204 miljoen ton.

China consumeert steeds meer vlees. Volgens de US Grains Council is de consumptie van pluimveevlees in tien jaar met 300 procent gestegen. De vraag naar varkensvlees klom 85 procent en de rundvleesconsumptie steeg 155 procent.

De Council constateert een groot verschil met de Verenigde Staten, zegt manager Kevin Roepke. “In de VS steeg in tien jaar de kipconsumptie met 45 procent, die van varkensvlees met 6 procent en we zijn 3 procent meer rundvlees gaan eten. Rijst blijft het hoofdvoedsel voor 2 miljard mensen, vooral in China en India. Maar het verbruik van mais stijgt erg hard in de wereld, vooral in China.”

De wereld verbruikt dit seizoen 863 miljoen ton mais. Dat was vijf jaar geleden nog 771 miljoen ton en tien jaar geleden 627 miljoen ton. Dat is een stijging van 38 procent in tien jaar.

Laatste reacties

 • agratax2

  Ondanks al het veganistische zendingswerk gaat het mis met de mensheid, ze eten zich 'ziek' in vlees zo gauw ze het financieel beter krijgen. in China ligt een nobele taak voor de PvdD nu het nog niet te laat is en de Chinezen nog niet verslaafd zijn aan vlees. Ik geef mevr. Thieme met haar predikers weinig kans.

 • mts. Platenkamp

  Agratax, vanwaar de opmerking ziek eten in vlees? Ik ken maar weinig mensen die volledig veganistisch eten, maar degenen die dat doen zien er veel en veel ongezonder uit dan de gemiddelde Nederlander die wel vlees eet. Een witte huidskleur alsof ze continu ziek zijn en weinig energie. Stop is met het promoten van de weelderigheidspartij die de pvdd is(zodra er echte armoede in Nederland komt valt dit soort partijen vanzelf weg, dan zien de mensen weer uit wat voor verwendheid zo'n partij voort komt), gun die mensen in China ook gewoon een lekker stukje vlees.

 • aqwzsx12

  een ECHTE groene jongen is er een die nog niet ROOD( rijp) is om socialist te worden. een echte groene woont in een bos en laat anderen gerust. het merendeel van de vermeende westerse groenen willen bomen en bossen in andermans tuin en op die hun kosten, dus socialisten.

 • denker123

  De grote stijging van het wereld maisverbruik is grotendeels het gevolg van het sterk gestegen gebruik voor ethanol als brandstof, in de V.S.alleen al 127 miljoen ton [5000 miljoen buschels per jaar]. Hoeveel in de rest van de wereld ? ,als dit hier bijopgeteld wordt is er geen grote stijging in het verbruik van mais voor voeding.Boerderij kan dit beter eens uitzoeken, 10 jaar geleden was het maisverbruik voor ethanolproduktie nog te verwaarlozen.Het verbruik van mais als veevoer en export daalt elk jaar in de V.S. toch is er 20% meer melk en meer vleesproduktie de laatste 10 jaar.

 • gerry 1

  ook niet te vergeten zijn de vergisters die toch ook menig HA mais opslokken

 • jan10

  Kan allemaal ,want er is blijkbaar zat en moet er niet aan denken dat dit door mensen opgegeten moet worden .Dat lukt ons niet!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.