Akkerbouw

Nieuws

CTGB breidt middelenpakket uit

Wageningen - Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft drie middelen toegelaten en van drie middelen de toelating verbreed.

Fungicide Bontima op basis van cyprodinil en isopyrazam kreeg een toelating in gerst. Herbicide Femo op basis van ethofumesaat, fenmedifam en metamitron kreeg een toelating in bieten. Toelating in consumptie- en zetmeelaardappelen was er voor herbicide Lingo op basis van clomazone en linuron. Fungicide Prosaro op basis van prothioconazool en tebucaconazool mag voortaan ook in graszaad en graszoden worden gespoten. Fungicide Signum op basis van boscalid en pyraclostrobin kan worden toegepast in boerenkool en Chinese kool. In een reeks gewassen mag insecticide Calypso voortaan worden gespoten.

Het CTGB heeft het gebruiksvoorschrift van maisherbicide Akris (13580N) aangepast. Voor zelfspuitende maistelers en loonwerkers is het gebruik nu praktischer. Er moet gewerkt worden met een 75 procent driftreducerende dop. Alleen op perceelranden die grenzen aan een watergang zijn 90 procent driftreducerende doppen voorgeschreven in de buitenste 14 meter. Andere, eerder gestelde eisen zijn niet meer van toepassing.

Of registreer je om te kunnen reageren.