Akkerbouw

Nieuws 823 x bekeken

Agrifirm Plant realiseert 9,4 cent voor af-land uienpool

Apeldoorn - Agrifirm Plant realiseerde in 2012 een poolprijs van 9,4 cent per kilo in de af-land uienpool.

Telers met een Global Gap-certificaat krijgen een extra vergoeding. Verder is er een tarraregeling om verschillen in kwaliteit bij de prijsvorming tot uiting te laten komen. Meteen na levering hebben telers een voorschot ontvangen. Definitieve uitbetaling van de uien heeft inmiddels plaatsgevonden.

Sinds een paar jaar heeft Agrifirm Plant naast de bewaarpool ook een af-landpool voor uien, waarbij ook telers die zelf geen uien kunnen bewaren deze toch in poolverband kunnen afzetten. De uien komen uit een groot werkgebied waardoor er voldoende spreiding in levering mogelijk is, meldt de coöperatie.

Afgelopen jaar was een moeilijk jaar voor de uienteelt, stelt de coöperatie. “De laatste maanden waren een stuk beter voor de prijsvorming: er was weer vertrouwen in de markt. Voor uien die af-land geleverd werden, zijn prijzen van 6,5 tot circa 10 cent betaald.”

Of registreer je om te kunnen reageren.