Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Vivergo start ethanolfabriek op in Britse Hull

Hull - Brandstofproducent Vivergo Fuels is bezig de nieuwe ethanolfabriek in het Britse Hull op te starten.

Als de fabriek op volle toeren draait, heeft het jaarlijks 1,1 miljoen ton tarwe nodig. Terwijl Groot-Brittannië dit seizoen minder tarwe heeft geoogst dan gebruikelijk door het slechte weer. Dat meldt analistensite Agrimoney.

Een woordvoerder van Vivergo wil alleen maar bevestigen dat de fabriek is opgestart. Het bedrijf wil geen inzicht geven in de aankoop van tarwe.

Graanhandelaren melden aan Agrimoney dat Vivergo een betere kwaliteit tarwe koopt om mee te starten.Terwijl Groot-Brittannië daar een tekort aan heeft. Het land moest deze maand voor het eerst in meer dan tien jaar maaltarwe importeren om aan de binnenlandse behoefte te voldoen.

De fabriek in Hull kan jaarlijks 1,1 miljoen ton tarwe omzetten in 420 miljoen liter bioethanol en 500.000 ton eiwitrijk DDGS, dat als voergrondstof wordt afgezet. Daarmee is de ethanolfabriek één van de grootste in Europa.

Ethanolproducent Ensus heeft al een fabriek draaien in Groot-Brittannië. Die kan 3.000 ton tarwe per dag verwerken. Handelaren melden dat Ensus steeds meer overstapt op mais vanwege de hoge tarweprijs. De mais wordt geïmporteerd uit Frankrijk.

Laatste reacties

 • hugo4x

  totaal uit de tijd. er zijn reeds industriele oplossingen ter beschikking die op basis van alleen cellulose en zonder vergassing veel meer produceren, en dan ook nog direct bruikbare diesel of benzine. eigenlijk zou ieder loonbedrijf zoiets moeten hebben staan voor de regio.

 • koestal

  achterhaalde investering en dan zeurt men nog over voedselschaarste in de wereld

 • heracles

  zolang het nog rendabel is om van graan ethanol te maken is het graan nog te goedkoop!

 • denker123

  In de V.S. worden al geen ethanolfabrieken meer gebouwd. Het subsidiegeld is op en de maisvoorraad is op.

 • info258

  Het is een kwestie van tijd dat deze ethanolfabrieken falliet gaan. De grondstoffen worden (zijn) te duur. Echter zullen hierdoor ook een aantal vleesproducenten het loodje leggen omdat de graanprijzen de komende jaren hoog blijven. Het kan nog wel 5 tot 10 jaar duren voordat er andere grondstoffen worden gebruikt voor de energie behoefte. Wees dus zuinig op je (financiele)voorraden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.