Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Vereinigte Hagel groeit ondanks weer

Giessen – Vereinigte Hagel heeft dit jaar 150 miljoen euro opgehaald met premies, 7 procent meer dan een jaar eerder. Hoewel de Europese landbouw volgens de onderneming zelden zulk extreem weer hoefde te verwerken als in 2012, kon Vereinigte Hagel winst aan het eigen vermogen toevoegen.

De gewasschadeverzekeraar zag het verzekerde areaal met 1,2 procent toenemen en de waarde van het verzekerde met 5 procent. De cijfers bevestigen volgens de van origine Duitse onderneming, ook in Nederland actief, het marktleiderschap van Vereinigte Hagel in Europa. De organisatie voert een lobby bij de Duitse overheid en landbouworganisaties om de 19 procent belasting op brede weersverzekering verlaagd te krijgen.

In Duitsland claimt de organisatie een marktaandeel van bijna 56 procent. De kernmarkt blijft Duitsland, waar de landbouw in de zomer is getroffen door onweer en zware regen in het noorden en westen.

Eén reactie

  • Gerard14

    Zou fijn zijn als ze in NL ook inspanningen zouden leveren om de voorgenomen 21% assurantiebelasting eraf te krijgen.

    Hiervoor zijn heel redelijke argumenten te noemen. Als het de overheid menens is met de Brede Weersverzekering met tot 65% subsidie, hoe is dit dan te rijmen met verhoging van assurantiebelasting met 12% en nog maar een paar jaar terug met 1.5% over de bruto premie? Of is het een slinkse manier om Europese subsidie in de nationale staatskas te krijgen? Ben toch eigenlijk wel heel benieuwd hoe juristen in NL en vooral Europees hier tegenaan kijken.

    Als de assurantiebelasting al omhoog zou moeten gaan, dan is het toch wel zeer onredelijk om dit ook over het subsidiabele deel afkomstig uit 'Europa' te heffen?

Of registreer je om te kunnen reageren.