Akkerbouw

Nieuws 4090 x bekeken 1 reactie

Sojaprijs daalt door grotere oogst in VS

Chicago - De sojaprijs daalde vorige week 2,2 procent op de termijnmarkt in Chicago. Ook maandag daalde de prijs verder. Volgens veel analisten hebben de akkerbouwers in de VS meer sojabonen geoogst dan verwacht. Bijna alle sojabonen zijn geoogst.

Analisten gaan nu uit van hectareopbrengsten van 2.594 kilo. Het Amerikaanse ministerie van landbouw gaat in de oktoberprognose nog uit van 2.540 kilo per hectare.

Eén reactie

  • ed12345

    niet getreurt de beurs zou de beurs niet zijn als er geen schommelingen waren maar een drop van enkele procenten geeft meestal aan dat de daling maar tijdelijk is In zuid amerika schijnt het niet allemaal voor de wind te gaan en als die berichten in het nieuws worden verwerkt gaan de prijzen weer omhoog Dus voor de verbruikers laat die champagne fles nog maar even dicht

Of registreer je om te kunnen reageren.