Akkerbouw

Nieuws 2298 x bekeken 1 reactie

'Russische graanproductie stagneert'

Berlijn - De ontwikkeling van de Russische graanproductie stagneert. Dat zei Andrey Sizov van marktbureau SovEcon tijdens het World Pork Event in Berlijn, georganiseerd door Topigs.

SovEcon is gespecialiseerd in de analyse van de agrarische markten en economie. Volgens Sizov worden de graanoogstprognoses niet gehaald en stagneert de ontwikkeling van de graanarealen in Rusland. Voor de oogst van 2012 bijvoorbeeld was er een prognose opgesteld van 85 miljoen ton graan. In werkelijkheid produceerde Rusland dit jaar 70 miljoen ton graan.

In 2011 benaderde de werkelijke productie de prognose nog het dichtst. De prognose was 100 miljoen ton en de werkelijke productie kwam uit op 95 miljoen ton.

President Poetin voorspelde onlangs dat Rusland in 2020 veel meer graan produceert. Dat valt nog te bezien, aldus Sizov. Hij vindt het zorgelijk dat de belangstelling van investeerders stagneert om geld te steken in de Russische agrarische sector.

De Russische landbouwminister Nikolai Fedorov houdt het op een nettoproductie dit jaar van 71 miljoen ton graan, meldt hij in een verklaring. Hij tekent er wel bij aan dat nog 13 procent van de mais moet worden geoogst. Er staat nog 1 tot 2 procent van de boekweit, gerst en tarwe op het land.

Eén reactie

  • ed12345

    Er is nog niks veranderd sinds de bekende 5 jaren plannen van de soviet unie

Of registreer je om te kunnen reageren.