Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Rusland terug in tarwetender Egypte

Caïro - Rusland heeft z'n plek weer gevonden in de laatste tarwetender van topimporteur Egypte. Ondanks de door droogte geplaagde Russische tarweoogst komt 40 procent van de tender voor rekening van Rusland. Dat meldt de Egyptische graanautoriteit Gasc, die wel laat weten dat Rusland vooral voordeel had van lagere vrachtkosten.

In totaal komt 120.000 van de 300.000 ton voor rekening van Rusland. Frankrijk is ook goed voor 120.000 ton. Roemenië kan straks 60.000 ton naar Egypte verschepen.

Overigens was de Amerikaanse tarwe het goedkoopst van allemaal. Maar dat land speelde in de tender geen rol van betekenis door de hogere vrachtkosten. Oekraïne, dat onlangs een exportverbod instelde en dat gisteren bij monde van de staatssecretaris Bisiuk van landbouw weer weersprak, komt ook niet in de tender voor.

Eén reactie

  • ed12345

    Wat de oekraine betreft schijnt het toch niet gemakkelijk te zijn als er geen Moskou meer is die voor je beslist

Of registreer je om te kunnen reageren.