Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

'Regen te laat voor veel tarwe in West-Australië'

Perth - De regen in West-Australië komt te laat voor veel tarwe. Analistensite Agrimoney concludeert dat veel tarwe te ver is afgerijpt om te profiteren van de neerslag.

Het is gaan regenen in het westen na langdurige droogte. De oogst van tarwe komt mondjesmaat op gang. De kwaliteit is uitstekend. Analisten vrezen dat de regen nadelig is voor de kwaliteit.

In september meldde de Australia & New Zealand Bank dat Australië 20 miljoen ton tarwe oogst, de laagste productie sinds 2007/2008. Vorig seizoen is bijna 30 miljoen ton geoogst. Australië hoort bij de top drie van tarwe-exporteurs in de wereld. De ANZ-prognose viel 3 miljoen ton lager uit dan de vorige prognose. Eerder verlaagden het overheidsbureau Abares en de Rabobank hun tarweprognoses.

Eén reactie

  • b.brink1

    Voor de speculanten, op drijven die prijs en dan vervolgens weer verlagen omdat de oogst toch mee valt, net als met de soja, maar heb je mooi weer een paar centjes verdient. In plaats van de banken gaan nu de voedselspeculanten veel kapot maken. Hulde.

Of registreer je om te kunnen reageren.