Akkerbouw

Nieuws 3521 x bekeken 5 reacties

Opnieuw verdenking misstanden champignonkwekerij

Breda - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt inmiddels vier mensen van uitbuiting of mensenhandel op een champignonkwekerij in Oudemolen (Noord-Brabant). Het OM heeft dat vrijdag bekendgemaakt naar aanleiding van de aanhouding van de vierde verdachte.

De eigenaar van het champignonbedrijf werd in mei aangehouden en zat ruim twee maanden in voorarrest. Bij een controle op zijn bedrijf werd geconstateerd dat er 27 mensen zonder vergunning aan het werk waren. De werknemers waren illegaal in Nederland.

 

Eerder werd al een Macedonische werkneemster aangehouden en in juni een 33-jarige man. Deze week werd een 64-jarige Nederlander gepakt voor mensenhandel. Zijn voorarrest is vrijdag met twee weken verlengd.

Laatste reacties

 • vdc 123

  Zolang er geen CAO is in de champignonteelt werkt men met 2 maten en 2 gewichten. Er moet duidelijkheid komen dat men met gelijke wapens kan strijden , dan pas kan de prijs van de champignons her opleven. Er worden te veel champignons geplukt aan 3.5 € per uur en dit kan niet meer in de huidige situatie om achteraf te dumpen bij de retail!!!!

 • kiepel

  voor champignons plukken kun je beter in polen gaan boeren. Snijden(dus met zo min mogelijk arbeiders) kan in Nederland blijven.

 • huisvader

  Ja is niet wat ? Stellingen in vrachtwagen laden naar Polen en retour geoogst product ? Transport kost ook weinig kunnen Polen ook wel doen .

 • Mulders

  je mag ook niks meer tegenwoordig....

 • joannes

  En zo is Europa verdeelt in dure CAO´s en goedkope! Daarmee wordt al het eenvoudige routine werk verbannen naar de goedkope Oostblok landen. Wie Champions wil telen kan het beste naar die landen gaan want in Nederland wordt voor een beetje rentabiliteit in de iligaliteit gedwongen. Europa is een project van kamer geleerden die de argeloze burger die geinvesteerd heeft bedonderen met mooie praat en vervolgens opsluiten!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.