Akkerbouw

Nieuws

Nieuwe rassen van zomergerst

Den Haag - Op de aanbevelende rassenlijst van zomergerst voor 2013 zijn vier nieuwe zomergerstrassen opgenomen. Dat meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (Scar).

Het gaat om de rassen Tesla, Posada, Jennifer en Natasia. De rassen laten een verbetering zien in de korrelopbrengst. Tesla is verkrijgbaar bij Limagrain. Posada en Jennifer worden verkocht door Top-Seeds. Het ras Natasia wordt vertegenwoordigd door Limagrain en Semundo. Er zijn zes rassen in onderzoek. In dit rijtje lijkt Columbus, met hoge cijfers bij korrelopbrengst, een belofte voor de toekomst.

Op de aanbevelende rassenlijst van zomertarwe zijn geen nieuwe rassen toegevoegd, meldt Scar. Deze lijst omvat twee rassen:  Tybalt en Trappe. Daarnaast is het ras Quintus, dat opvallend hoog scoort in opbrengstgetallen, in onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.