Akkerbouw

Nieuws 3016 x bekeken 3 reactieslaatste update:13 nov 2012

Nederlandse rooier gaat helpen in Engeland

Ens – Een DeWulf-rooier van loonwerkbedrijf Cintégro uit Ens gaat in Noord-Engeland helpen bij de aardappeloogst. “We springen wel eens bij buiten ons werkgebied dat Flevoland, Overijssel en Drenthe omvat. Maar in het buitenland werken, dat is wel bijzonder,” zegt Corné Vinke van Cintégro.

Het verzoek uit Engeland kwam via aardappelverwerker McCain. “We rooien veel bij telers die aan McCain leveren. Zo gaat het aan het rollen.”

De oogstomstandigheden in Engeland zijn op dit moment heel slecht. Daarom is elke hulp van ervaren loonbedrijven welkom. Aangezien in Nederland op dit moment niet zoveel te rooien is, kwam het verzoek uit Engeland Cintégro wel gelegen.

De bunkeraardappelrooier zou maandagavond worden ingescheept om van Hoek van Holland naar Hull te varen. Het transport kwam echter net te laat aan. Daarom is de rooier afgelopen nacht overgevaren. In eerste instantie gaat één chauffeur mee. Als er genoeg werk is om klokje rond te werken, gaat een tweede chauffeur naar Noord-Engeland. De rooier moet wel worden omgebouwd van de Nederlandse 2 x 75 naar de Engelse 2 x 90 centimeter teeltbreedte.

Hoe lang de rooier in Engeland blijft, is nog koffiedik kijken. “Afhankelijk van de omstandigheden kan het twee weken of twee maanden zijn”, aldus Vinke.

 

Zelf hulp nodig bij het rooien? Of ben je klaar en heb je de rooier werkeloos binnen staan en heb je tijd een collega te helpen? Meld dat in deze topic op Boerderij Connect!

Laatste reacties

 • w1888

  als de prijs maar hoog is :p

 • w1888

  als de prijs maar hoog is :p

 • amac47

  valt toch niks te verdienen of is de over tocht gratis
  en zal niet stuiven

Of registreer je om te kunnen reageren.