Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

NAK keurt pootgoed extra op gewicht en bovenmaat

Emmeloord - De keuringsdienst NAK houdt extra controles in pootaardappelen.

Op basis van signalen uit de praktijk gaat de NAK de komende weken extra steekproefcontroles houden om te beoordelen of er bovenmaatse pootaardappelen in de baal zitten en of het gewicht juist is. De NAK wijst erop dat de telers verantwoordelijk zijn voor de goede werking van de afweegapparatuur en de maatzeven.
Van het pootgoed dat voor de nacontrole is bemonsterd vóór 15 september moet op 15 november 95 procent zijn afgerond in de nacontrole.  Dit jaar waren op 15 september 2,2 miljoen knollen bemonsterd. Hiervan had 99,7 procent op 15 november een uitslag. Daarmee voldoet de NAK aan de afspraak die is gemaakt met telers en handel, meldt de keuringsdienst.

Laatste reacties

 • w.horens

  zorg er voor dat het gemiddelde beter wordt en niet alleen de bovenmaat.
  verder hadden wij dit jaar veel uitval in het gewas en weten niet wat dit is.

 • martinklem

  Dit jaar zal er geen bovenmaat in het pootgoed zitten, ze krijgen immers voor de consumptie veel meer als voor het pootgoed. Zulke grappen halen ze alleen uit in jaren zoals vorig jaar, met prijzen van 4 cent.

 • wg

  dat wordt wat wie zet de zak op de weegschaal nak tilt geen 50.6

 • Mels

  Ik ook niet dat doet de stapelaar,De Nak groeit uit tot een politie organisatie,ze moeten keuren en niet zeuren,geld opvreters hebben we al genoeg in elke sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.