Akkerbouw

Nieuws 591 x bekeken 2 reacties

Franse actievoerders vernielen transgene soja

Lorient – Zo'n honderd aanhangers van de Franse actiegroep Faucheurs volontaires hebben vrijdagochtend in de haven van Lorient aan de zuidkust van Bretagne een lading ingevoerde transgene soja vernietigd.

Daarmee wil de actiegroep 'voorkomen dat dit giftige product in de voedselketen terecht kan komen'. Een aantal actievoerders beklom de silo waarin de soja was opgeslagen en goot er van bovenaf wonderolie in.

In een toelichting verwezen ze onder meer naar de onlangs gepubliceerde omstreden studie van professor Séralini waaruit zou zijn gebleken dat met transgene mais gevoederde ratten eerder stierven en meer kanker kregen dan ratten met conventioneel voedsel.

Laatste reacties

  • ed12345

    DIT GIFTIGE PRODUCT Hoe dom kan je wezen
    Als GMO gewassen ooit worden toegestaan ,en dat gaat gebeuren, dan na tien jaar moet je de boeren die geen GMO zaaien met een lampje zoeken

  • Bison

    Die boeren die geen GM gewas zaaien zijn hier in Canada al uitgestorven

Of registreer je om te kunnen reageren.