Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Franse aardappeloogst 18 procent lager

Parijs - De Franse aardappeloogst is dit seizoen uitgekomen op 4,539 miljoen ton, dat is bijna achttien procent minder dan de hoge opbrengst van vorig jaar maar ook tien procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde. Dat heeft de statistiekdienst van het ministerie voor landbouw laten weten.

De lagere opbrengst is geheel te wijten aan een fors lager rendement per hectare. Het areaal was dit seizoen met 112.000 hectare vrijwel even groot als vorig jaar maar dat leverde per hectare 410 ton op terwijl dat vorig seizoen nog op 490 ton lag. Die daling is veroorzaakt door de overvloedige regenval in de afgelopen maand, aldus het ministerie. Verder ligt de oogst aan pootgoed op 588.000 ton vergeleken bij 602.000 ton een jaar geleden.

De moeilijke weersomstandigheden hebben ook de Franse bietentelers parten gespeeld. Hier kwam de oogst uiteindelijk uit op bijna 33,5 miljoen ton, ruim tien procent minder dan vorig jaar. Het gemiddelde suikergehalte lag op 18,4 procent tegen 18,8 procent in 2011.

Laatste reacties

  • agropak

    Zo 410 t/h teken er voor ook duidelijk weer een correspondent die niet weet waar over hij schrijft

  • agropak

    Bietenoogst al afgelopen in Frankrijk?

Of registreer je om te kunnen reageren.