Akkerbouw

Nieuws

Frankrijk voert meer tarwe uit

Parijs - Het exportseizoen voor Franse tarwe is goed begonnen, meldt de agrarische organisatie FranceAgriMer.

In oktober werd al meer dan een ton verscheept terwijl dat vorige jaar in die maand nog geen 700.000 ton bedroeg. FranceAgriMer berekent dat Frankrijk dit jaar 9,5 miljoen ton tarwe voor de export beschikbaar heeft.

De uitvoer naar Algerije, de grootste afnemer van Franse tarwe buiten de EU, kwam met 370.000 ton wat lager uit dan vorig jaar. Marokko nam daarentegen met 426.000 ton aanzienlijk meer af dan de 71.000 ton van vorig jaar. Dat komt volgens FranceAgriMer doordat de oogst in dat land zelf door een langdurige droogte zwaar is tegengevallen. Marokko heeft daarmee in de afgelopen maand eenderde van alle naar het buitenland verscheepte Franse tarwe voor haar rekening genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.