Akkerbouw

Nieuws 1531 x bekeken 3 reacties

Fors minder Russische aardappelen

Moskou - De Russische aardappeloogst komt dit jaar uit op 28 miljoen ton.

Dat is 17 procent minder dan in 2011: 33,5 miljoen ton. Dit blijkt uit een eerste prognose van het Russische ministerie van landbouw. Overigens werden er in het zeer slecht verlopen jaar 2010 maar 21 miljoen ton aardappelen gerooid. Dat meldt Bureau Aardappelmarkt Informatie.

De opbrengsten verschillen sterk per regio. De gemiddelde hectareopbrengsten in de teeltgebieden rond Moskou vallen bijvoorbeeld tegen, maar in de centraal gelegen gebieden is de oogst redelijk tot goed. Het weerbeeld is mild, maar nat.

De kleinere Russische aardappeloogst leidt er naar verwachting toe dat het land meer aardappelen gaat importeren. Al kan de huidige, hoge marktprijs daarin een belemmerende factor zijn. Ter vergelijking: in het slechte Russische oogstjaar werd 250.000 ton aan Nederlandse aardappelen in Rusland afgezet. Daardoor steeg de fysieke marktprijs op zijn hoogtepunt tot 30 euro per 100 kilo af teler.

Laatste reacties

 • agropak

  Toch wel makelijk he Theo om een verhaaltje te copy en plakken zo kan ik ze ook wel verdienen, maar plaats er dan wel een goede foto bij. Volgens mij weet je niet eens hoe aardappelen er uitzien

 • The Hulk

  Helemaal bij het rechte eind hebben ze het in Kazakstan.
  Voor de eerste maal keek in in 4 weken niet naar deze site . Waarom ? gewoon niet meer die up to date site van weleer niets meer .

  gr,
  Patrick

 • agropak

  Patrick helemaal met je eens, sinds dat men in de boerderij veranderingen heeft aangebracht zijn ook het aantal blogers erg uitgedund Daarnaast zijn tegenwoordig de meeste artikelen gewoon knip en plak werk die al eerder op andere sites gestaan hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.