Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Een kwart minder Russisch graan geoogst

Moskou - De Russische graanoogst bedroeg per 31 oktober 72,4 miljoen ton. Dat was 23,5 miljoen ton minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

De gemiddelde opbrengst daalde met 0,43 ton per hectare naar 1,88 ton per hectare. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Russische ministerie van landbouw.

Intussen zit er in Rusland 15,5 miljoen hectare aan wintergraan in de grond. De planning is 16,8 miljoen hectare. Dat meldt de Russische unie van graanproducenten. Die wintergewassen zijn volgens die organisatie in goede conditie.

Het ministerie van landbouw liet ook weten dat het land ondanks de grote droogte geen exportbeperkingen gaat opleggen. De voorraden in eigen land zijn voldoende, aldus landbouwminister Nikolai Fedorov.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw stelde zijn schatting van de Russische tarwe-export onlangs overigens nog bij van 8 tot 10 miljoen ton (22 miljoen ton in 2011).

Eén reactie

  • agratax2

    Zijn de verdiensten op en hectare graan voor de Russen dit jaar ondanks een hoge wereldprijs op een niveau gekomen om te huilen. Hebben de Russische boeren me altijd de waarheid vertelt over hun klimaat >onbetrouwbaar< en voor een regelmatig oogst niveau >te wisselvallig<. Bij dit tegen vallend weer komt nog de kosten stijging voor kunstmest, diesel, gewasbescherming etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.