Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

EU-tender importtarwe twee keer overschreven

Brussel – De tender waarbij 9.862 ton voertarwe in de EU kan worden ingevoerd tegen een importtarief van 0 euro is twee keer overtekend. Dat betekent dat de inschrijvers de helft van hun inschrijving krijgen toegewezen.

Dat meldt het Productschap Akkerbouw. De tender is uitgeschreven binnen de TRQ-regeling van de EU. Daarbij geldt voor een bepaalde hoeveelheid graan uit derde landen een verlaagde importheffing van 12 euro per ton. Buiten de TRQ-quota is de heffing 95 euro per ton voertarwe.

De regeling met het 0-euro-importtarief geldt van 1 oktober tot en met 31 december dit jaar voor 594.596 ton voertarwe. Er is na de laatste tender niks meer beschikbaar. Van 1 januari tot en met 31 maart 2013 geldt dezelfde regeling voor nog eens zo’n hoeveelheid voertarwe. De Commissie stelde deze regeling eerder dit jaar in om meer voertarwe beschikbaar te krijgen in de EU.

Eén reactie

  • John*

    320 * 9,5 cent = 30,40.. zoveel duurder is het om hier de varkens te produceren vergeleken met de wereldmarkt. Ook wel terecht dat we hier wat exportsubsidie op krijgen toch???

Of registreer je om te kunnen reageren.