Akkerbouw

Nieuws

Britse aardappeloogst kleinste in 35 jaar

Londen – De Britse aardappeloogst wordt voorlopig geschat op 4,56 miljoen ton, dat is een kwart minder dan vorig seizoen en de kleinste oogst sinds 1976.

Dat komt vooral door de buitengewoon ongunstige weersomstandigheden, zowel tijdens het groeiseizoen als tijdens de oogstperiode. De gemiddelde opbrengst per hectare kwam daardoor uit op 37,4 ton, tien ton minder dan in 2011. Bovendien was het areaal met 121.800 hectare ook 5 procent kleiner dan vorig jaar. Het aardappelschap Potato Council meldt daarbij dat nog altijd ruim 10 procent van de aardappelen niet gerooid is. Bij de schatting is er van uit gegaan dat dat alsnog mogelijk zal zijn maar dat zal door het opnieuw slechte weer niet altijd het geval zijn. De Potato Council wacht daarom nog met het geven van een definitief oogstcijfer.

Of registreer je om te kunnen reageren.