Akkerbouw

Nieuws

Brits schap wil heffing aardappelen verhogen

Londen - Het Britse superschap Agricultural and Horticultural Development Board AHDB wil de heffing voor aardappelen volgend jaar met drie procent verhogen. Dat zou dan de laatste van een drietal bescheiden verhogingen van die heffing zijn.

Voor alle andere sectoren kan de heffing volgend jaar ongewijzigd blijven. Die heffingen zullen in totaal dan 66,2 miljoen euro opbrengen. De AHDB, de koepelorganisatie voor een zestal 'sector-schappen', meldt dat in haar beleidsplan 2012-2015. Het schap wijst er daarbij op dat de heffing voor elk van de zes sectoren alleen aan de 'eigen sector' besteed kan worden.

De AHDB heeft in het beleidsplan twee strategische doelen aangewezen: zorgen dat de resultaten van wetenschappelijk onderzoek beter naar de praktijk vertaald worden alsmede het op een duurzame manier versterken van de economische bedrijfsvoering van de heffing-betalende boeren en tuinders. Het beleidsplan, dat deze week door het bestuur is goedgekeurd, gaat nu twee maanden de inspraak in.

Of registreer je om te kunnen reageren.