Akkerbouw

Nieuws 1270 x bekeken

Avebe Verwerking zetmeelaardappelen op stoom

De campagne verloopt volgens schema, ondanks een technische storing in de fabriek in het Drentse Gasselternijveen in oktober, meldt Avebe.

De onderbreking heeft niet geleid tot vertraging van het afnameschema. Avebe verwerkt nu nog aardappelen opgeslagen in kuilen. In januari wordt gestart met de namalerscampagne, en worden aardappelen verwerkt opgeslagen in sleufsilo's en bewaarschuren. De bewaarbaarheid van de aardappelen is goed. Ondanks dat de eerste nachtvorsten zijn geweest, komt vorstschade vrijwel niet voor. Telers blijken hun aardappelkuilen goed tegen vorst te hebben beschermd met stro en toptex. Het zetmeelgehalte blijft met gemiddeld 20 procent onverminderd hoog, terwijl het tarracijfer van rond de 7 procent een half procent lager is dan het langjarig gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.