Akkerbouw

Nieuws

Agrico industrietelers starten enquêteprocedure

Amsterdam - De Stichting Gedupeerde Leden Agrico heeft 30 oktober een enquêteprocedure aanhangig gemaakt bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam. De stichting is opgericht door leden van Agrico, vooral telers van industrie-aardappelen.

De leden voelen zich gedupeerd door het besluit van Agrico in 2010 om hun coöperatieve teelt en afzet van industrieaardappelen, buiten hun medeweten om, over te doen aan de particuliere aardappelverwerker Aviko. Zo'n 150 ontevreden telers zijn lid. De stichting wil volledig inzicht over de besluitvormingsprocedure, omdat de leden van mening zijn dat het besluit in strijd is met hun coöperatieve afzetbelang. Ook hebben ze gegronde reden ernstig te twijfelen aan de rechtmatige totstandkoming van het besluit en aan de rechtmatigheid van het besluit zelf, aldus Jan Veening, voorzitter van de stichting. De Raad van Beheer van Agrico blijft na herhaaldelijke verzoeken inzage in de besluitvormingsprocedure weigeren. Voor de stichting reden naar de Ondernemingskamer te stappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.