Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Verzekeraars verontwaardigd over hogere belasting

Doetinchem - Verzekeraars zijn verontwaardigd dat de assurantiebelasting omhoog gaat van 9 naar 21 procent. De assurantiebelasting is in Nederland al veel hoger dan in andere Europese landen, zegt Jan Schreuder, directeur van Vereinigte Hagel.

"In veel landen bestaat die belasting niet. In andere landen is die veel lager. In Nederland is de assurantiebelasting in drie jaar verhoogd van 7 procent naar 9 procent en nu weer naar 21 procent. Dat is een extra kostenpost voor de teler."

Schreuder vindt dat de overheid ook een belang heeft in de Brede Weersverzekering. "De verzekering is in het leven geroepen om te voorkomen dat telers bij iedere natuurcalamiteit bij de overheid aankloppen. Daarom subsidieert de overheid de premie. Voor particulieren is het effect van de verhoging kleiner, maar voor telers is het groot omdat hun premies hoger zijn. Zonder Brede Weersverzekering komt het risico weer bij de overheid te liggen."

Directeur Marien Boersma van Agriver verbaast zich over de maatregel. "De overheid subsidieert de premie om deelname te bevorderen. Het loopt nog geen storm om aan de verzekering mee te doen. De verhoging van de belasting is een slechte ontwikkeling."

Eén reactie

  • jan1966

    Ze doen net of de verzekeraars die premieverhoging zelf op moeten hoesten........

Of registreer je om te kunnen reageren.