Akkerbouw

Nieuws 6 reacties

Veesector VS koopt mais in Brazilië

Washington - Een groep vleesintegraties in de VS koopt 750.000 ton mais in Brazilië. Het is de grootste maisorder ooit.

Bovendien is het opvallend dat de mais in Brazilië wordt gekocht, terwijl de VS verreweg de grootste exporteur is ter wereld.

Het tekent de impact die de droogte in de zomer had op de Amerikaanse maisproductie. Daardoor is mais duur. De mais is gekocht door Prestage Farms (varkens), Smithfield Foods (varkens) en Nash Johnson & Sons Farms (pluimvee).

De mais wordt verspreid over zes maanden geleverd. De slachterijen verwachten nog meer mais en ander voergraan te kopen in het buitenland. Door droogte produceert de VS 14 procent minder mais en sojabonen dan vorig jaar. De VS is de grootste exporteur ter wereld van mais en sojabonen.

Laatste reacties

 • zanden

  Genetisch gemanipuleerd voer, waarvan gebleken is dat er residuen achterblijven in de dieren zelf en via de dieren en de zuivel in de mens. Misgeboortes en onvruchtbaarheid kunnen het gevolg zijn. Er zijn in de VS momenteel een veelvoud aan onvruchtbaarheidsklinieken ten opzichte van 10 jaar geleden. Dat moet toch te denken geven. Onderzoekers van de Universiteit van Sherbrooke in Canada hebben drie pesticiden die verbonden zijn met gentechgewassen (een Bt-insecticide en de herbiciden glyfosaat en glufosinaat) aangetroffen in het bloed van vrouwen. Vooral de aanwezigheid van het Bt-insecticide wekt verbazing: zowel de gentechindustrie als controlerende instanties van de overheid hebben altijd gezegd dat dit in de darmen afgebroken wordt en het lichaam geen schade kan berokkenen. Het insecticide is zowel bij zwangere als niet-zwangere vrouwen gevonden en zelfs in het bloed van hun ongeboren kinderen. In Canada wordt meer gentechvoedsel gegeten dan in Europa; hier zijn het vooral de dieren die het eten. De onderzoekers pleiten voor meer onderzoek, aangezien hun studie de eerste is naar de aanwezigheid van deze stoffen in bloed. De Britse maatschappelijke organisatie GM Freeze pleit intussen voor een EU-moratorium op de teelt en import van Bt-gewassen.
  http://www.gentech.nl/alle_berichten/gezondheid/gentechpesticiden_gevonden_in_bloed_van_canadese_vrouwen

  Ook de dieren in de intensieve veehouderij in Nederland eten gentechvoer. Dat moeten we met zijn allen niet willen

 • Mels

  Ik steun een ieder in de strijd tegen gentech,moeder natuur heeft het niet voor Jan Doedel zo bedacht en zal de mens het dan beter weten?dacht het niet.

 • joannes

  Zanden, dit zou ook nog weleens een reden van die vruchtbaarheids problemen kunnen zijn: http://www.youtube.com/watch?v=b6oGMbzNh_g Hebben ze inmiddels een vragenlijstje bij die klinieken liggen om een idee te krijgen wat die patienten dagelijks eten? Ondertussen verdedigt Pfizer het gebruik in de US met de toestemming in de EU en in de EU verdedigen ze het met de toestemming in de US. 2 injecties per beer ...... een goudmijn!

 • zanden

  @joannes. Het vaccineren van varkens tegen de zogenaamde berenlucht is een volstrekt overbodige handeling die uitsluitend goed is voor de portemonnee van de farmaceut die het spul verkoopt. Twee feiten. Slechts 3% van de beren ontwikkelt de zgn. berenlucht. Of een varken al dan niet berenlucht heeft is in het slachthuis nadat het varken gedood is, simpel met een soldeerboutje te constateren. Er zijn slachterijen die op die manier kunnen garanderen dat ongecastreerde varkens zonder berenlucht in de voedselketen komen. Even de soldeerbout op het dode dier en je ruikt meteen of ie doorkan of niet. Varkenscastratie is dus een volstrekt overbodige ingreep. Jonger slachten dan voor de portemonnee van de boer goed is hoeft ook al niet. En die 3 % die je er via de soldeerbout uit haalt kan altijd nog gebruikt worden in een aparte stroom voor worstverwerking. Varkensvlees met berenlucht stinkt alleen als het gekookt of gebakken wordt. Daarna niet meer. Opgelost.
  Overigens de resten die gevonden zijn gaan over GMO-residuen en niet over vaccinatieresiduen.

 • joannes

  @zanden, het punt is dat hoe meer je manipuleert hoe mistiger het residu wordt waar uiteindelijk de vruchtbaarheids klinieken weer goed mee zijn. In Amerika geven ze inmiddels 20 % van hun nationaal product aan gezondheids zorg uit dus puzzel maar uit waar ze allemaal die gezondheids klachten van krijgen.

 • denker123

  De invoer van mais is nodig omdat de ethanol produktie bijna op peil blijft ondanks de droogte. In de V.S. kan men beter stoppen met gentech en biobrandstoffen uit mais en soyabonen,dat zijn twee vliegen in een klap De gentech is nu alleen nodig omdat men veel mais wil telen voor nuttelose ethanol waar het woord bio beter afgelaten kan worden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.