Akkerbouw

Nieuws

'Toch geen tarwe-exportverbod in Oekraïne'

Kiev – Het landbouwministerie in Oekraïne weerspreekt dat vanaf 15 november een exportverbod geldt voor tarwe. Dat meldt het staatspersbureau Ukrinform.

Het persbureau baseert het bericht op uitlatingen van staatssecretaris Iwan Bisiuk van landbouw. Vorige week zei landbouwminister Mykola Prysyazhnyuk tegen persbureau Reuters dat de uitvoer van tarwe rond 15 november wordt verboden.

Bisiuk stelt echter dat een exportverbod moet worden bekrachtigd door een kabinetsbesluit. Bovendien is er volgens hem geen noodzaak voor een verbod, omdat er genoeg baktarwe is. Het exportverbod stond daarom ook niet op de agenda van de kabinetsvergadering van woensdagochtend.

Analisten stellen dat ook zonder verbod Oekraïne weinig tarwe meer exporteert.

Of registreer je om te kunnen reageren.