Akkerbouw

Nieuws 1661 x bekeken 3 reacties

Syngenta verwacht binnenkort transgene suikerriet

Amsterdam – Syngenta komt binnen een paar jaar met transgene suikerriet op de markt. Het genetisch veranderde suikerriet moet bestand zijn tegen een onkruidbestrijdingsmiddel, zei manager Edward Vanderlinden van Syngenta gisteren op een studiedag in Amsterdam. “Suikerriet heeft last van een hoge onkruiddruk."

Ook ziet Vanderlinden veel toekomst voor riet dat resistent is tegen de schimmelziekte oranje roest. “Die ziekte is komen overwaaien uit de sojabonenteelt. Drie jaar geleden spoot geen enkele rietteler tegen schimmelziekten. Nu moet iedere teler dat doen om de oranje roest onder de duim te houden. Ook is het mogelijk om het suikergehalte in het riet met 20 tot 40 procent te verhogen.” Tot nu toe is er nog geen transgene suikerriet op de markt. Vanderlinden ziet daar een grote markt voor. “Van alle suiker in de wereld wordt 70 procent uit riet gewonnen.”

Laatste reacties

  • B bob

    Siuker is toch al giftig voor de mens dus een beetje gmo kan bij dit gewas geen extra gezondheidsschade opleveren . Dat dit gewas weer ondersteunt moet worden met steeds sterkere gifsoorten en schimmelweerders is een mooie opsteker voor lucifer. De mens hoeft niet nog een x uit het Paradijs gestuurt te worden maar verwijderd zichzelf op deze manier .Maar nu komen we nooit meer terug want niemand zal het uitsterven van de Bij overleven.

  • palmkes55

    Daar is de groene angsthaas weer....

  • B bob

    Dat schrijft een regulieregmoroundupreadystruisvogel met de kop in het zand !

Of registreer je om te kunnen reageren.