Akkerbouw

Nieuws

Suiker Unie heeft bijna 30 procent bieten verwerkt

Dinteloord – Suiker Unie heeft bijna 30 procent van de bieten verwerkt. De campagne verloopt voorspoedig, meldt Suiker Unie. “De oogst gaat hier en daar moeizaam vanwege de neerslag, maar de bevoorrading van de fabrieken is geen probleem.”

Het suikergehalte steeg afgelopen week met ongeveer 0,2 procent, ondanks de minder gunstige omstandigheden. De tarra nam toe door de slechtere oogstomstandigheden.

Suiker Unie bepaalt vanaf deze campagne niet meer per partij de koptarra. In plaats daarvan krijgt iedere teler een vaste korting van 3 procent op alle bieten.

Suiker Unie voert daarom deze campagne voor het eerst rooichecks uit. De Agrarische Dienst bespreekt met chauffeurs van rooimachines en loonwerkers de kwaliteit van het rooiwerk. Dit jaar is op diverse percelen de gewasstand minder optimaal door ongelijke biethoogtes en meerkoppigheid. Daardoor kan het rooiverlies hoger zijn. Volgens Suiker Unie wordt over het algemeen goed gerooid. “Ons doel is om het rooiverlies terug te brengen van gemiddeld 3 naar 2 ton per hectare. De planning is dat binnen drie jaar alle rooimachines beoordeeld zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.