Akkerbouw

Nieuws 657 x bekeken laatste update:15 okt 2012

Sensus: opbrengst cichorei iets boven gemiddelde

De opbrengst van cichorei komt volgens verwerker Sensus dit seizoen 2 tot 3 procent boven het meerjarig gemiddelde uit.

Dat is vastgesteld in het groeiverlooponderzoek op basis van de bemonstering van 8 oktober. Ook vanuit de praktijk komen gedurende de eerste drie campagneweken geluiden over een gemiddelde tot licht hogere opbrengst.

Het inulinegehalte ligt in de eerste weken van de campagne op een iets bovengemiddeld niveau en is met het mooie weer van begin oktober stijgende.
De oogstomstandigheden zijn verbeterd na de regen van eind september en begin oktober. Vanuit de regio’s waar met een schoner/cichoreimuis wordt verladen komt de cichorei met slechts ongeveer 7 procent  grondtarra binnen bij Sensus in Roosendaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.