Akkerbouw

Nieuws

India: 3 miljoen ton minder suikerproductie

Nieuw-Delhi - De Indiase suikerproductie komt in het seizoen 2012/203 uit op iets meer dan 23 miljoen ton. Dat is tenminste de verwachting van het Indiase ministerie van landbouw. Dat is net geen 3 miljoen ton minder dan in het seizoen ervoor. De International Sugar Organization ging onlangs nog uit van een prognose van 24 miljoen ton.

De Indiase suikeropbrengst neemt dit seizoen af door de regenval die deze moessonperiode te laat kwam en onvoldoende was. Dat gold vooral voor de deelstaten Maharashtra en Karnataka.

Ondanks de verwachte, lagere opbrengsten zal de Indiase regering geen exportbeperkingen opleggen. De binnenlandse suikervraag is namelijk 22,2 miljoen ton. Bovendien ligt er nog 6 miljoen ton in voorraad.

India is overigens de grootste mondiale suikerconsument en is de op één na grootste suikerproducent ter wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.