Akkerbouw

Nieuws 255 x bekeken

IGC wil ook in marktinformatiesysteem

Londen - De International Grains Council (IGC) wil ook gaan deelnemen aan het mondiale Agricultural Market Information System (AMIS). Dat maakte IGC begin deze week bekend.

AMIS is een G20-initiatief en is in 2011 opgericht. Doel is om de mondiale marktdata toegankelijker en sneller inzichtelijk te maken. Kortom, transparanter. Organisaties als FAO, OECD en WTO zijn al bij AMIS betrokken.

IGC wil de AMIS-databank ondersteunen met cijfers van vraag en aanbod van graan, rijst en sojabonen. Ook wil IGC aan het toezicht op de prijsontwikkeling en volatiliteit van grondstoffen door de eigen graanindexen bijdragen. Tot slot wil de organisatie een uitgebreidere versie van het maandelijkse IGC-marktbericht ter beschikking stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.