Akkerbouw

Nieuws

Hobaho: handel in bloembollen verloopt rustig

Lisse - De handel in bloembollen verloopt rustig, laat bemiddelaar Hobaho weten. De voorjaarsbloeiende gewassen worden geplant en de restanten gaan nog steeds tegen acceptabele prijzen van de hand.

Voor de nieuwe oogst 2013 worden al zaken gedaan tegen prijzen die praktisch gelijk liggen met die van vorig jaar.
Voor de zomerbloeiers is het nu volop rooitijd en de oogst is volgens Hobaho redelijk tot goed. De verkoop van gladiolen en dahlia’s stagneert doordat er te weinig is voorverkocht. Het is afwachten hoe de oogst uiteindelijk uitpakt.
Voor lelies is de handel vrijwel stilgevallen door te veel onzekerheden over aantallen en kwaliteit. Ook zijn de voorraden van de vorige oogst nog niet allemaal verkocht, waardoor de export en handel afwachtend zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.