Akkerbouw

Nieuws 735 x bekeken

Goed resultaat zaaizaadconcern KWS Saat

Einbeck - Zaaizaadconcern KWS Saat heeft in het afgelopen boekjaar 2011/12 door de hoge prijzen van landbouwgrondstoffen goed verdiend.

Het resultaat voor belasting en rentekosten steeg met krap 21 procent naar 141 miljoen euro op een met ruim 15 procent gestegen omzet van ruim 986 miljoen euro. Dat komt neer op debit-rendement van 14,3 procent en is een verbetering met 0,7 procent ten opzichte van 2010/11.Dit bleek uit de vandaag gepresenteerde jaarcijfers.

De nettowinst is uitgekomen op 94,4 miljoen euro, 29,5 procent meer dan in het vorige boekjaar. Hoe het in nieuwe boekjaar zal gaan is uiteraard nog onzeker, maar de verwachtingen duiden op een goede afloop.

Groei voorziet het Duitse concern vooral in het maiszaadsegment. Dit is het voor KWS belangrijkste werkgebied met afgelopen jaar een omzet van afzonderlijk bekeken 571,5 miljoen euro. Op de bietenzaadmarkt wordt stabilisering verwacht, maar daar staat tegenover dat het aardappelpootgoedsegment uitgebouwd zal worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.