Akkerbouw

Nieuws 1044 x bekeken 4 reacties

EU laat transgene mais MIR162 toe

Brussel – De Europese Commissie heeft de genetisch gemodificeerde mais MIR 162 van veredelingsbedrijf Syngenta een toelating gegeven voor verwerking in de Europese Unie in veevoer. Dat meldt Agrarzeitung.de.

De mais is genetisch zo veranderd dat hij een stof afscheidt die vliegende insecten doodt.

Handelshuizen hebben lang gewacht op de toelating van MIR 162. Vanwege de droogte in de Verenigde Staten is het aanbod van mais schaars. Bovendien wordt MIR 162 al veel geteeld in Brazilië. Door de toelating in de Europese Unie kunnen de Europese voerfabrikanten de transgene mais invoeren.

Genetisch gemodificeerde mais mag in de EU worden verwerkt in veevoer of voedsel. Voor de teelt is in de EU de maissoort MON810 van Monsanto toegestaan, maar veel individuele lidstaten verbieden deze.

Laatste reacties

 • B bob

  Nu is het gewoon afwachten tot er dieren spontaal dood neervallen .
  De frankensteingewassen van de luciferbedrijven zijn nog lang niet op voedselveiligheid onderzocht maar syngenta heeft erg effeectieve lobyisten rondlopen met erg mooie kraaltjes en sliegeltjes. De naieve corrupte ambtenaren in brussel zijn erg makkelijk te sturen en missen elk vorm van logica in hun systeem.

 • Mels

  Kan niet tegen roundup dit ras,er is dus een mogelijkheid om de EU te behoeden.Bob van mij mag je dit keer.Ik ben ook een stevige tegenstander van dit gepruts aan moeder natuur haar producten.

 • B bob

  syngenta is helaas net als monsatan een chemiereus die ook erg nare middelen op de markt brengt Mels. De Maffia in italie lijkt moeilijk te bestrijden maar de chemische industrie bestaat uit sluwe personen zonder geweten.

 • Ishtar

  Power play van corrupte EFSA en overwinning voor clubs als Nevedi, die alleen maar voor winst en gemak gaan.
  Dupe zijn de boeren en consumenten.
  Immers geen transparantie en geen labeling.
  Fake hoogleraren als Louise Fresco en marionetten als Aalt Dijkhuizen kunnen tevreden zijn met dit besluit.
  Ik zou dit toevoegen aan de RTRS, immers dat ik het grootste success in Nl.
  Sinterklaas verblelkt bij de RTRS en haar laffe deelnemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.